www.trafikmuseet.dk

Løs billet til Odsherreds Trafikmuseum og rejs tilbage i tiden med tog, færge og bus. Museet på Hørve station udstiller billeder og effekter med relation til kollektiv trafik i Odsherred og Nordvestsjælland.

På museet udstilles og fortælles historien om den kollektive trafiks udvikling. Udstillingen på museet ændres fra år til år. På den måde viser det lille museum udviklingen af infrastrukturen fra starten på andelsbevægelsen og industrialiseringen i 1800-tallet og frem til i dag, herunder dansk industris formåen ved leveringen af jernbanemateriel fra f.eks. Scandia i Randers og Frichs i Aarhus. Den kollektive trafik har været en vigtig katalysator for denne udvikling og er i dag en vigtig del af vores kulturarv.

Museet udskifter hvert år en del af udstillingen med nye temaer. Takket være aflevering af billeder og effekter fra folk, privatbanerne og færgeruter samt udlån fra Dansk Jernbane-Klub m.fl. har museet meget historisk materiale, som kan ses på de skiftende udstillinger. I år er temaudstillingen om Slagelse - Værslev banen.

I 2023 har museet åbent onsdage og lørdage fra 27. maj til 30. august samt 14., 18. og 21. oktober kl. 10:00-14:00.